10 beneficii ale unui rowing machine

rowing machine

Alegerea unui program de exerciții fizice poate fi copleșitoare, mai ales dacă sunteți începător. Pentru a ajunge în formă nu înseamnă că trebuie să escaladezi munți sau să „mănânci” asfaltul, alegând un traseu de alergat obositor. Folosirea unui rowing machine este o modalitate excelentă de a-ți îmbunătăți starea generală de sănătate, mai mult, are un impact scăzut/moderat asupra articulațiilor și este un exercițiu ușor pentru toate vârstele și nivelurile de fitness. Un rowing machine este, în esență, un aparat de sport care imită mișcarea vâslirii, făcând din acest lucru o cale de a-ți antrena corpul.

 

Excelent pentru pierderea în greutate, tonifierea și lucrarea musculaturii, dar și creșterea rezistenței, acest aparat aduce o schimbare în fitness. Mișcarea de vâslire lucrează mai multe grupe principale de mușchi și te va ajuta să îți dezvolți corpul atât în partea superioară, cât și în partea inferioară. Cel mai important lucru este că folosirea unui rowing machine va accelera bătăile inimii și va dezvolta capacitatea plămânilor, oferind un antrenament aerobic complet. Iată 10 beneficii ale utilizării unui rowing machine, veți vedea că mișcarea de vâslire este cea mai bună cale de a obține un fizic armonios și sănătos! Dumneavoastră – ca oaspeți ai Hotel Ambasador – vă veți putea bucura de toate aceste beneficii!

 

  1. Un exercițiu aerobic eficient

Indiferent care este vârsta ta, un plan de fitness care include cardio (sau exerciții de aerobic) poate influența în bine starea ta de sănătate. Beneficiile exercițiilor de aerobic regulate includ scăderea în greutate, creșterea rezistenței și un sistem imunitar mai puternic. Endorfinele eliberate în timp ce lucrezi îți îmbunătățesc starea de spirit și calitatea somnului. Deoarece implică exersarea mai multor grupe principale de mușchi, un rowing machine este o modalitate eficientă de a crește ritmul cardiac și oxigenarea organismului, oferindu-ți un antrenament cardio plin de rezultate pozitive. Rezistența reglabilă a vâslelor îți permite să lucrezi cu ușurință până la ritmul cardiac vizat, dar și să te întorci la ritmul de odihnă.

  1. Pierdere în greutate

Antrenamentele obișnuite la un rowing machine te pot ajuta să arzi calorii, să îți tonifici  mușchii și să te energizezi. O antrenament la un rowing machine arde în medie 600 de calorii pe oră. E mai eficient decât multe alte aparate de gimnastică de pe piață. Pe o bicicletă staționară fără implicarea brațelor, va trebui să pedalezi aproximativ 78 de minute pentru a echivala cu un antrenament de 60 de minute pe un rowing machine. În combinație cu o dietă sănătoasă, echilibrată, un antrenament consecvent la un rowing machine, este o modalitate excelentă de a te ajuta să îți atingi obiectivele de fitness.

  1. Antrenamentul mușchilor superiori

Așa cum s-ar putea să te aștepți, un rowing machine îți oferă antrenament pentru mușchii superiori. Mișcarea de vâslire lucrează mușchii umerilor, mușchiul trapez în partea superioară a spatelui și dorsalul mare în partea inferioară a spatelui. Beneficiile obținerii unui spate și a unor umeri mai puternici presupun o postură îmbunătățită, precum și ameliorarea durerilor de spate. Pe lângă exersarea mușchiilor spatelui, un rowing machine oferă și un antrenament frumos pentru bicepși, pectorali și mușchii abdominali, ceea ce te ajută să dezvolți un trunchi mai puternic. Pentru că trebuie să menții o strângere puternică a vâslelor, îți vei dezvolta mâini și încheieturi mai puternice, ceea ce reprezintă un mare avantaj pentru oricine se bucură de activități cum ar fi alpinismul sau yoga.

  1. Antrenamentul mușchilor inferiori

Poate că unul dintre cele mai bune beneficii ale unui rowing machine este antrenamentul pe care îl oferă părții inferioare a corpului. De fapt, cei care sunt pasionați de vâslit consideră că acest antrenament este dedicat mușchilor din partea inferioară. Principalele grupe de mușchi ai piciorului, care sunt lucrati, sunt cvadricepșii din partea superioară a coapsei, totuși gambele și fesele de asemenea vor fi modelate. Modelarea picioarelor și a feselor vă va ajuta să arătați uimitor și să lucrați partea inferioară a corpului pentru a arde calorii cu o viteză mai mare. În plus față de îmbunătățirea forței musculare și a tonusului, antrenamentul de rezistență la un rowing machine este o modalitate excelentă de a-ți menține flexibilitatea și echilibrul.

  1. Cardio cu impact scăzut

Pentru cei care sunt supraponderali sau care au probleme ale articulațiilor, antrenamentele cu un impact mare pot implica mai multe riscuri decât beneficii. Un rowing machine este o alternativă excelentă pentru cei care nu reușesc să facă exerciții de purtare a greutății, cum ar fi alergarea, drumețiile, mersul pe jos și yoga. Mișcarea de vâslire are un impact natural redus, punând o presiune minimă asupra articulațiilor. La fel ca bicicleta staționară, un rowing machine este excelent pentru prevenirea accidentelor și este și o modalitate perfectă de a-ți întări și de a-ți recupera genunchii după o intervenție chirurgicală. În timp ce te ocupi de spate, poți reduce la minimum riscul, folosind o postură corectă de vâslire. Postura bună pentru vâslit face ca picioarele să lucreze, preluând presiunea și protejându-ți spatele.

  1. Creșterea rezistenței

Dacă simți că doar te miști încoace și încolo, înseamnă că nu prea ai cu adevărat activitate fizică. Faptul de a lucra la un rowing machine te poate epuiza la început, dar beneficiile pe termen lung ale exercițiilor obișnuite vor fi acelea că rezistența va crește și vei primi mai multă energie. Deoarece exercițiul de vâslire este cardiovascular și lucrează toate grupele principale de mușchi, el reprezintă și un pas înainte față de alte echipamente sportive. Exersând repetat, vei câștiga multă rezistență și metabolismul tău va fi accelerat. Mai multă energie înseamnă mai mult imbold să faci lucrurile care îți plac!

  1. Confortabil

Doar pentru că nu mergi cu barca pe apă ca să vâslești, nu înseamnă că nu poți obține aceleași beneficii fizice ale vâslirii. Poți folosi un rowing machine oricând ești oaspetele Hotel Ambasador. Uneori faptul de a te motiva să lucrezi la acest aparat este o mai mare provocare decât exercițiul în sine. Exercițiile simple și ușor de executat cum este mișcarea de vâslire reprezintă o atracție.

  1. Convenabil

În afara utilizării acestui aparat în cadrul Hotel Ambasador, poți găsi acest dispozitiv la un preț accesibil și îl poți folosi și acasă, fără să implice o investiție financiară consistentă. Totuși nu economisi bani pentru a-ți cumpăra un aparat ieftin și de proastă calitate. Un rowing machine nu este foarte scump, nu încerca să economisești în detrimentul calității. Alternativ ai putea aloca bugetul unei călătorii 🙂

  1. Ușor de utilizat

Ești doar la începutul procesului de a intra în formă, la sala de fitness ești amețit de complexitatea exercițiilor pe care trebuie să le execuți. Nu îți face griji! A exersa la un rowing machine este foarte ușor de învățat și ideal pentru toate vârstele și toate abilitățile. Este important să te asiguri că folosești tehnica adecvată de vâslire atunci când exersezi. Te va ajuta să eficientizezi exercițiul și să previi eventualele accidente. Picioarele tale trebuie să fie fixate la pedale, gambele trebuie poziționate la 90 de grade față de podea. Cel mai bine este să îți menții spatele drept, abdomenul încordat și să vâslești cu o mișcare ușoară, fluidă. Îți va răpi puțin timp!

  1. Este distractiv

Dacă te temi să faci exerciții fizice, este foarte greu să te motivezi. Cheia succesului va fi să îți faci un plan de fitness. Deoarece mișcarea de vâslire îți lucrează întregul trup, este mai ușor să folosești un aparat de rowing. Mai mult, îți poți ridica provocări singur, crescându-ți rezistența pe măsură ce devii un vâslaș mai experimentat. Îți poți pune muzica favorită sau poți să îți recrutezi un prieten care să te încurajeze. Odată ce vei deveni un profesionist, acest aparat de sport va deveni o plăcere și un mod de viață.

 

Oricare ar fi motivul tău principal, Hotel Ambasador te va ajuta să îți intri în formă pentru a te bucura mai mult de viață (și călătorii) 🙂

Echipa (căreia îî place mișcarea) Hotel Ambasador