9 locuri de vizitat în Bucureștiul de weekend

palatul-parlamentului-bucuresti-recomandare-hotel-ambasador-hotel-4-stele-bucuresti

Dacă vă întrebați ce ați putea face un weekend în București, răspunsul nu s-ar lăsa așteptat!
Sunt o sumedenie de locuri interesante, la care nici nu v-ați gândit și de care vă puteți bucura în scurta perioadă pe care o petreceți în capitală, ori dacă pur și simplu vă doriți ceva mai mult de la un weekend în oraș.
Iată câteva activități care vă vor antrena să cunoașteți resursele inepuizabile ale Bucureștiului și să vă (re)îndrăgostiți de el. Dacă alegeți să petreceți un weekend în București, există câteva locuri esențiale pe care nu ar trebui să le ratați. 

1. Cărturești Carusel
carturesti-carusel-recomandare-hotel-ambasador-hotel-4-stele-bucuresti

Cărturești Carusel nu este doar un loc unde vă puteți face poze frumoase, dar puteți profita și de minunata atmosferă a acestei librării pentru a vă relaxa, pentru a bea un ceai gustos și pentru a vă bucura de o lectură plăcută. Librăria aceasta este una dintre cele mai frumoase din România. Este construită în fostul palat Chissoveloni din Centrul Vechi și a devenit  un loc obligatoriu de vizitat odată ce ați pășit în capitală.

2. Casa Melik
casa-melik-recomandare-hotel-ambasador-hotel-4-stele-bucuresti

Este construită în a doua jumătate a secolului al XVIII-lea ca o casă boierească în inima Cartierului Armenesc și a rezistat marilor evenimente care au urmat, cele două conflagrații mondiale, incendii, demolările din perioada comunistă. Casa Melik este astăzi Muzeul Theodor Pallady, expunând colecțiile de artă ale celui mai vândut pictor român. Veți putea viziona picturi, sculpturi și decorații franceze, olandeze, engleze și italiene.

3. Muzeul K.H Zambaccian
muzeul-zambaccian - recomandare-hotel-ambasador-hotel-4-stele-bucuresti

Fiindcă a venit vorba de artă și lucruri frumoase, la Muzeul K.H Zambaccian sunt colecționate peste 300 de lucrări de artă oferite de Krikor Zambaccian statului român. Veți putea contempla operele unor mari artiști români ca: Ștefan Luchian, Gheorghe Petrașcu, Nicolae Grigorescu, Brâncuși, Theodor Pallady, dar și lucrări semnate de Picasso, Matisse, Cézanne, Bonnard și alții.

4. Mogoșoaia
palatul-mogosoaia-recomandare-hotel-ambasador-hotel-4-stele-bucuresti

Dacă doriți să mergeți într-un loc frumos pentru picnic, Mogoșoaia este cadrul care vă va încânta cel mai mult, aveți parte de pădure, lac, palatul brâncovenesc, grădini superbe și monumente. După ce vă bucurați de picnic, aveți posibilitatea de a vizita expozițiile din palat și Biserica Sfântul Gheorghe.

5. Asociația A.R.C.E.N.
cu-bastonul-prin-bucuresti-recomandare-hotel-ambasador-hotel-4-stele-bucuresti

Dacă vizitați un weekend Bucureștiul, puteți avea parte de un tur gratuit. Asociația A.R.C.E.N. organizează tururi pietonale gratuite, de exemplu Cu bastonul prin București este un tur pietonal care se petrece sâmbătă dimineață și duminică seară, presupunând un traseu cultural ce cuprinde cele mai importante zone turistice ale Bucureștiului.

6. Parcul Herăstrău
parcul-herastrau-bucuresti-recomandare-hotel-ambasador-hotel-4-stele-bucuresti

Este cel mai cunoscut parc al capitalei și preferatul tuturor. Este un parc care se întinde pe 110 hectare cu lac, zone special amenajate pentru relaxare și odihnă, teatre de vară, pavilioane pentru expoziții și o splendidă grădină japoneză.

7. Muzeul Satului Dimitrie Gusti
muzeul-satului-bucuresti-recomandare-hotel-ambasador-hotel-4-stele-bucuresti

Dacă tot vă aflați în Herăstrău, chiar din parc puteți intra în Muzeul Satului. Este un muzeu în aer liber unde veți putea vedea gospodării autentice, din diverse zone ale țării, cu casă, curte, dependințe, în funcție de stratificare socială și epocă. Veți putea cu alte cuvinte să admirați lumea satului românesc cu obiceiurile specifice.

8. Palatul Parlamentului

Palatul Parlamentului sau Casa poporului, este un obiectiv turistic foarte important și chiar dacă timpul pe care îl aveți la dispoziție este puțin, ar trebui să treceți acest obiectiv pe lista dvs. Este cea mai mare clădire administrativă din Europa și a doua din întreaga lume. Istoria ei tumultoasă o face cuceritoare.

9. Viața de noapte
centrul-vechi-bucuresti-recomandare-hotel-ambasador-hotel-4-stele-bucuresti

Centrul Vechi este cel mai distractiv loc al Bucureștiului, mai ales noaptea. Există peste 100 de locații pe gustul tuturor care își așteaptă vizitatorii tineri și mai puțin tineri într-un cadru istoric fenomenal. Lipscani este atestată documentar încă de la sfârșitul secolului al XVI-lea, clădirile ridicate în secolul al XIX-lea în stil neoclasic și neobaroc sunt multe dintre ele renovate astăzi pentru a reconstitui farmecul de altădată.

Echipa Hotel Ambasador vă dorește un week-end plin cu soare!