Beneficiile sănătoase ale saunei uscate și ale saunei umede (hamam)

Sauna Hotel Ambasador
Sauna Hotel Ambasador

Toți ne dorim relaxare și îngrijire – și ce altă cale mai bună de a obține aceste beneficii decât să mergi la un salon spa sau într-o locație unde există saună uscată, dar și saună umedă (hamam)?

Saunele uscate sau umede nu doar cresc bătăile inimii și îmbunătățesc circulația sanguină, dar și oferă anumite beneficii sănătoase foarte particulare lor. Important este să afli care este tipul de saună care ți se potrivește cel mai bine.

 

Saunele uscate

Căldura unei saune reconfortează terminațiile nervoase și încălzește și relaxează mușchii, în consecință, eliberează tensiunea din trup și reduce durerea la nivelul încheieturilor. Acest beneficiu se adresează în principal persoanelor care suferă de boli ca artrita, migrene și dureri de cap.   

De asemenea, saunele uscate se pot folosi ca mijloace de calmare a trupului și de eliberare de stres. Dacă suferi de insomnie (unul din trei oameni suferă de o ușoară insomnie), poate să ajute la inducerea stării de somn. Căldura saunelor uscate ajută trupul să secrete endorfine, o substanță chimică ce îți dă o stare de bine, reduce efectele strasului asupra trupului tău fapt ce te poate relaxa suficient de mult încât să poți dormi mai bine. Sauna uscată îți încălzește trupul, iar atunci când pleci și începi să te răcești, trupul tău secretă melatonină, ceea ce te va face să te simți mai relaxat și chiar va permite trupului tău să intre într-un somn adânc.

 

Saunele umede (hamam)

Saunele umede îți îmbunătățesc respirația și elimină congestiile căilor respiratorii. Căldura umedă venită de la aburi subțiază și deschide membranele mucoase din trup, ceea ce face ca presiunea să fie eliberată. Acest tip de saună este foarte benefic pentru cei care suferă astm sau bronșită, deoarece ajută la eliberarea sinusurilor.

Saunele umede, de asemenea, îmbunătățesc metabolismul și ajută la scăderea în greutate. Un asemenea mediu te face să transpiri, ceea ce înseamnă că trupul tău pierde apă. Din moment ce ești în mare parte constituit din apă care reprezintă și o parte din greutatea trupului tău, transpirația te va face să slăbești. Transpirația ajută și la eliminarea toxinelor și purifică trupul.

 

Beneficiile aduse pielii tale

În ceea ce privește culegerea beneficiilor pentru pielea ta, sauna uscată este mai bună pentru relaxarea mușchilor și scăderea tensiunii arteriale în timp ce sauna umedă te va ajuta cu detoxifierea generală a trupului – alegerea stă de partea ta. Saunele uscate folosesc surse de căldură uscate în timp ce saunele umede folosesc surse de căldură umede, aburul. În ambele cazuri, porii pielii tale sunt deschiși, circulația sanguină și limfatică sunt îmbunătățite, ceea ce va face ca pielea ta să devină mai frumoasă și mai fină. Vei descoperi o strălucire sănătoasă a pielii tale, vei părea mai tânăr/ tânără, deci nu doar că te vei simți bine, ci vei fi și întinerit.

Aburul va curăța toate impuritățile pielii ceea ce face din sauna umedă un mediu excelent pentru cei care au probleme cu acneea. Tot astfel, saunele uscate vor elimina punctele negre și îți vor purifica pielea.

Acestea fiind spuse, asigură-te că nu vei sta acolo prea mult – a petrece prea mult timp într-o saună uscată poate conduce către sete excesivă, iar a petrece prea mult timp într-o saună umedă poate cauza amețeli sau accelerarea prea mult a bătăilor inimii.

Saunele, fie ele uscate, sau umede, aduc foarte multe beneficii organismului tău. Nu rămâne decât să decizi care dintre aceste medii se potrivește cel mai bine nevoilor tale. Poți încerca de curiozitate ambele metode, vei fi încântat și relaxat.

Vă povestim acestea pentru că în curând, Hotel Ambsador va deschide pentru oaspeții săi atât o saună uscată, cât si o saună umedă, motiv pentru care vă invităm să urmăriți noutățile și a putea beneficia de acestea.

Echipa Hotel Ambasador