De ce este bine să faci sport dimineața?

ambasador.ro - gym

Obiceiul de a face exerciții sportive dimineața îți va oferi foarte multe beneficii fizice, dar și psihologice. Antrenamentul va face ca metabolismul tău să fie accelerat, favorizând astfel arderea caloriilor de-a lungul întregii zile. Exercițiile sportive mai au un avantaj și anume acela că eliberează endorfinele în creier, ceea ce îți va ridica moralul și îți va îmbunătăți starea psihologică, astfel vei avea un început al zilei pozitiv. Potrivit cercetărilor, exercițiile fizice cresc semnificativ capacitatea mentală a indivizilor, iar antrenamentul de dimineață se leagă de inteligență.

Unele dintre beneficiile exercițiilor sportive realizate dimineața includ:

  • Relaxarea articulațiilor și a mușchilor  
  • Permite inimii să se adapteze treptat la intensitatea activității, crescând astfel fluxul sanguin
  • Permite inimii să trimită cantitatea corespunzătoare de oxigen și de substanțe nutritive în celulele corpului
  • Pregătește sistemul nervos pentru restul zilei


Sfaturi cum să îți programezi antrenamentul de dimineață

În zilele călduroase de vară, este cel mai bine să faci sport înainte de ora 9 dimineața sau după 7, când aerul este puțin mai rece, iar temperaturile mai scăzute. Mai mult, a purta îmbrăcămintea sportivă adecvată este un aspect foarte important. Echipamentul sportiv nu trebuie să fie prea strâmt, permițând astfel pielii să respire. Până și pentru atleți, temperaturile ridicate sunt foarte dăunătoare. Căldura și umiditatea afectează performanțele sportive. De aceea, este indicat ca antrenamentele să aibă loc dimineața devreme sau seara.

 

De ce este importantă hidratarea?

Hidratarea este esențială pentru echilibrul organismului. Când faci efort fizic, pierzi electroliți care sunt responsabili pentru numeroase funcții biologice și, prin urmare, trebuie recuperați. Vara, după mult sport, ar trebui să se mănânce fructe. În cazul unor tipuri de antrenament care presupun efort prelungit, cum sunt jogging-ul, ciclismul, tenisul, este important să ai doza necesară de suplimente sau să iei o masă ușoară înainte de antrenament.

Regula de aur pentru orice sport, la orice nivel și pe orice tip de vreme, este să bei multe lichide. Vara când temperaturile sunt ridicate, chiar și locuitorii unor zone cu climat cald, cum este Africa, trebuie să se oprească, să își tragă răsuflarea și să își întrerupă antrenamentul pentru a bea apă și săruri minerale.

Care sunt sfaturile recomandate persoanelor care participă la sporturi de agrement?

Pentru cei care vor să practice sporturi de agrement, o soluție pentru temperaturile foarte ridicate ar fi să facă exerciții în spațiile special amenajate ale hotelurilor sau în săli de sport/ fitness. Într-adevăr este diferit să te miști și să alergi într-un spațiu cu aer condiționat și nu în aer liber, însă esențial este să te menții întreaga zi hidratat.

De aceea, dacă ești oaspetele Hotel Ambasador, recomandăm să îți programezi măcar o jumătate de oră de exercițiu fizic înainte de micul dejun. Apoi un duș rapid după antrenament, vei putea servi un mic dejun copios, cu tot ceea ce ai nevoie pentru a începe o zi excelentă!

Echipa Hotel Ambasador