Bucureștiul fotogenic. Cele mai frumoase locuri în care să vă fotografiați

garajul-ciclop

În ultima perioadă, numărul pasionaților de fotografie a crescut uluitor. Toți ne putem mânui mai bine sau mai puțin bine telefonul mobil pentru a imortaliza momentele cele mai plăcute petrecute în locuri pe care le considerăm speciale. Bucureștiul oferă și el ca orice capitală europeană resurse nebănuite de locuri fotogenice pentru orice gust: arhitecturi impresionante, clădiri vechi, ruine, designuri minimaliste, locuri hibride în care noul se îmbină într-un mod inovator cu elemente vechi.
Iată, așadar, câteva dintre cadrele cele mai frumoase în care să vă fotografiați, prin care să vă încântați fanii de pe Instagram 🙂

 

  • Parcarea Ciclop din București – expoziție de artă contemporană

Parcarea Ciclop este prima parcare supraetajată din București. A fost construită în 1923 și este funcțională și astăzi. Deși clădirea în sine nu este foarte fotogenică în interior mai mulți artiști contemporani au dat un strop de viață acestui loc cenușiu și vechi printr-o expoziție non-conformistă de street-art, pictură, fotografie, instalație.

  • Graffi-tea

Graffi-tea este un mic pasaj de pe Calea Victoriei în care există un perete colorat cu mai scene simpatice. Este un loc neașteptat, interesant pentru persoane iubitoare de frumos și cu mintea deschisă.

  • Casa Oamenilor de Știință

Este unul dintre cele mai spectaculoase locuri din București. Impresionează prin arhitectura deosebită eleganța și rafinamentul finisajelor interioare. Aparține patrimoniului Academiei Române și găzduiește evenimente culturale.

  • Templul Coral

Templul Coral din București este un loc minunat care merită din plin fotografiat. Este o copie a Sinagogii Tempelgasse din Viena și cele mai mare lăcaș de cult mozaic din București. Construit între anii 1864-1866, și astăzi găzduiește servicii religioase. În fața sinagogii este amplasat un monument în forma unei menore în memoria victimelor Holocaustului.

  • Strada Benjamin Franklin din spatele Ateneului Român

O stradă care amintește de Paris, foarte cochetă și fotogenică, cu toate cafenelele și bistrourile demne de capitala franceză. Pavajul luminos al străzii în combinație cu arhitectura Ateneului Român îl face un cadru perfect pentru fotografie.

  • Biserica Stavropoleos

Un loc deosebit pe care îl găsiți în inima Centrului Vechi. Biserica a fost construită în sec. Al XVIII-lea în stil neo-brâncovenesc, iar curtea interioară este absolut fenomenală. Dacă doriți niște fotografii frumoase indiferent de anotimp aceste este locul perfect.

  • Insula de pe Lacul Morii

Insula de pe Lacul Morii este un loc romantic și foarte potrivit pentru fotografie mai ales la apus. Dacă alegeți să vă plimbați în acest loc, veți face fotografii memorabile.

  • Școala Centrală București

Arhitectura impresionantă a școlii a fost realizată de Ion Mincu în 1851 printr-o rezoluție a lui Barbu Știrbei. A fost cunoscută în trecut ca Pensionatul Domnesc de Fete, iar astăzi această arhitectură folosește ca un cadru deosebit pentru pasionații de fotografie.

  • Biserica Anglicană

Biserica a fost construită la începutul secolului al XX-lea pe un teren care aparține și în prezent Marii Britanii. Arhitectura a fost realizată de arhitectul român Victor Ștefănescu care a adoptat neogotic victorian. Construcția de cărămidă roșie printre blocurile gri bucureștene o face un loc interesant și foarte bun de imortalizat.

  • Strada Xenofon

Este un loc al artei stradale, se află în apropierea Parcului Carol I. Strada numără aproximativ 70 de trepte pictate și face legătura dintre Strada Dr. Constantin Istrati (Piaţa Libertăţii) şi rondul Aleei Suter. Strada a fost construită în secolul al XIX-lea și pictată în mai multe rânduri în zilele noastre constituind un punct foarte bun de atracție pentru cei care vor sa fotografieze street art.

 

Într-un week-end cu soare, cum este cel din această săptămână, merită să ieșiți în aer liber și să vă bucurați de soarele dulce al toamnei. Câteva din aceste locații sunt în imediata apropiere a Hotel Ambasador, așa că după ședința foto puteți bea un pahar la unul din etajele superioare ale hotelului de 4 stele și a vedea Bucureștiul de sus 😉

Vă dorim un sfârșit de săptămână plin de soare!
Echipa Hotel Ambasador