Ce să faci când îi iei și pe copii în călătorie

calatoria-cu-copii
Ce să faci când îi iei și pe copii în călătorie

Sfaturi pentru planificarea călătoriei

Dacă ai o familie numeroasă, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să te pregătești din timp, să faci economii și în timpul călătoriei să cheltui cât mai puțin.

 

Planificare democratică. Unul dintre cele mai bune metode de a-ți alege destinația atunci când fiecare dorește altceva este votul democratic. De exemplu, poți folosi o metodă de vot online pentru a alege destinația, iar apoi pentru a alege numărul de zile pe care să îl petreceți într-un anumit oraș. După ce faci media, ai itinerariul deja realizat.

 

Pune-i să își asume responsabilități. Dacă sunt mai mari copiii se pot ocupa să găsească un loc bun în care să găzduiți, apoi să caute opțiuni de restaurante, cafenele, să cerceteze review-uri în legătură cu toate acestea.

 

Luați-vă cu voi lucruri puține și ușoare. În felul acesta fiecare dintre copii își poate duce propriile lucruri într-un rucsac. Sunt multe beneficii, vă veți mișca mai ușor, veți călători cu lejeritate între orașe, în aeroporturi, trenuri, autobuze și nu veți obosi atât de lesne. Luați cu voi cât mai puține lucruri posibil, spălați-vă hainele la destinație, în acest mod nu veți avea nevoie de un surplus.

 

Distribuiți-le responsabilități

Învățați-i să devină persoane responsabile distribuindu-le responsabilități fiecăruia conform vârstei. Fiecare trebuie să aibă ceva de făcut.

 

Fiecare să fie lider cu rândul. Fiecare dintre copii trebuie să fie liderul călătoriei într-o zi desemnată lui și să se ocupe de planificarea călătoriei, de găsirea restaurantelor, obiectivelor turistice etc. Acest lucru le va îmbunătăți abilitățile de organizator și de călător.

 

Fiecare să aibă grijă de lucrurile lui. Părinții pot avea tendința de a verifica ce au împachetat copiii, de a se asigura că fiecare are lucrurile necesare, mai mult, să le spele hainele atunci când e nevoie, însă va fi cu mult mai util pentru educația lor să descopere singuri. Sunt lucrurile lor și dacă își uită lucrurile sau își pierd lucrurile, își vor da seama care sunt consecințele.

 

Călătoriți cu bucurie

Organizarea este minunată, însă cum rămâne cu bucuria în timp ce umbli ore în șir printr-un oraș, iar copiilor le este foame? Iată câteva metode pe care le poți adopta:

Insuflă-le spiritul de aventură. Lucrurile pot să meargă prost, să vă pierdeți, să pierdeți trenuri și multe alte întâmplări nefericite care pot deveni o frustrare pentru întreaga familie, sau pot deveni o parte a unei aventuri, toate lucrurile care merg prost, toate rătăcirile, toate sunt o parte acestei aventuri interesante. Creați-le un asemenea context.

 

Fii flexibil. Este ușor să te blochezi la un program rigid pe care l-ai stabilit dinainte și să încerci să îți atunci obiectivele conform planului, dar toți știm că planurile merg pros. În consecință, ce mai bună cale de a evita tragedia este să devii flexibil, să nu plănuiești nimic rigid. Decide ce anume vei face când ești acolo, când lucrurile sunt în plină desfășurare. Acest lucru te va scăpa de stresul că lucrurile nu au ieșit conform planului.

 

Nu te grăbi. Este mai profitabil să îți pleci cu ceva timp înainte pentru a ajunge la destinația dorită decât să pleci în ultimul moment și să îi obligi pe toți să se grăbească. Acest lucru îi va face pe toți mai relaxați și mai fericiți.

 

Conștientizează că și ei pot avea frustrări. Pentru părinți este ușor să se supere atunci când copiii nu se comportă exemplar, dar de ce să avem asemenea așteptări de la ei? Adevărul este că și ei pot avea frustrări, pot obosi și pot deveni morocănoși exact ca părinții. Prin urmare, când nu se comportă perfect, poți spune: exact ca mine. Încearcă să le simți frustrările, oboseala, tensiunile.

 

Renunță la așteptări. Nu pune asupra lor povara vreunei așteptări, ci bucură-te de călătorie și de faptul de a petrece timp cu ei.  

 

Nu uita să fii recunoscător. Nu ezita să le arăți cât de recunoscător ești că îi ai alături de tine, că există pentru tine. Apreciați momentele minunate pe care le petreceți împreună. Opriți-vă pentru un moment să contemplați măreția lucrurilor care vă înconjoară.

Dacă vrei să vizitezi Bucureștiul, reține că poți face oricând o rezervare, doar din câteva click-uri aici: http://bit.ly/2KtVWXL
PS: Avem camere super prietenoase și pentru copii 😉

Echipa Hotel Ambasador