Cum îți faci prieteni

Cum iti faci prieteni
Cum iti faci prieteni

Omul este o ființă socială, iar faptul de a stabili relații cu alți semeni reprezintă o necesitate a existenței lui, trebuie să își facă ieșirea în lume, trebuie să se înconjoare de oameni care îl fac fericit și îi conferă încredere. Iată câteva propuneri prin care oricine poate să își facă prieteni.

 

În general oamenii vor să fie prieteni cu cei care urmează aceste reguli:

  1. Fii pozitiv, nu negativ. În timp ce este în regulă să îți împărtășești dificultățile cu alți oameni, dacă te plângi tot timpul și ești negativ cu privire la ați oameni și la viață în general, oamenii obosesc să îți asculte plângerile și negativitatea tot timpul. Avem suficiente probleme în viață și fără să avem prieteni care sunt negativi tot timpul. Se spune că un prieten bun întotdeauna te va asculta atunci când ai nevoie, deci nu înseamnă să nu te plângi niciodată. În loc de aceasta, încearcă să fii pozitiv și, dacă ai dificultăți, încearcă să arăți cum abordezi aceste dificultăți cu o perspectivă pozitivă.
  2. Arată-te interesat și fii un bun ascultător. Arată-te interesat de alți oameni. Să nu faci greșeala de a dori să vorbești doar despre lucrurile tale, dar să fii plictisit și neimpresionat atunci când ei îți spun care este situația lor. Încearcă să găsești lucruri interesante la fiecare, chiar dacă acestea conduc către o viață relativ monotonă, este ceva fascinant în legătură cu ei. Când cineva vrea să vorbească, ascultă. Dacă vorbesc doar despre ei înșiși toată ziua și nu vor să audă despre tine, atunci probabil că nu vor fi buni prieteni, dar totuși oferă-le o șansă și fii cât de interesat poți.
  3. Fii încântat de viață, fii energic. În general, nu vrem un prieten care să arate tot timpul plictisit. Cineva care este entuziasmat de viață, interesat de lucruri, are multă energie … e cineva de care ești hipnotizat și ai vrea să îi fii în preajmă. Nu este neapărat necesar să fie așa, însă contează să emani o energie pozitivă.
  4. Fă lucruri interesante. Dacă ești încântat de viață, vei manifesta această încântare făcând lucruri noi, învățând, creând, explorând, încercând noi experiențe, întâlnindu-te cu oameni noi. Dacă ești o astfel de persoană, vei fi interesantă. Dacă te vei plafona, oamenii s-ar putea să nu fie interesați de tine.
  5. Spune povești interesante. Nimeni nu vrea să asculte pe cineva care spune povești lungi și plictisitoare. După primele două astfel de povestiri, oamenii încep să te evite. Încearcă să spui povești scurte dacă nu simți că sunt foarte interesați. Găsește ceva care să le stârnească curiozitatea, apoi condu-i în acea curiozitate până când le-o veți satisface cu un final potrivit. Practică-ți abilitatea de povestitor atunci când întâlnești oameni și încearcă să te îmbunătățești.
  6. Zâmbește. Nu trebuie să aveți un zâmbet fals, dar un zâmbet vă oferă o dispoziție prietenoasă în contrast cu faptul de a te încrunta la cineva. Nu zâmbi tot timpul sau în momente nepotrivite. Încearcă să ai o dispoziție zâmbitoare, ceea ce îi va da celeilalte persoane semnalul că într-adevăr încerci să o placi, eliberându-te de tendința de a o judeca sau de a te plânge în legătură cu ea.
  7. Aruncă-te în situație, fii dispus să încerci lucruri noi. Cântă în public chiar dacă te sperie. Încearcă un fel nou de mâncare, noi experiențe, noi idei. Această deschidere îi atrage pe alții care vor să obțină cât mai multe de la viață.
  8. Fii calm, nu prea dramatic. În timp ce este minunat să ai multă energie, acei oameni care sunt prea dramatici în lucrurile mărunte pot fi o piedică. Așa că învață să reacționezi la majoritatea problemelor ca și când nu ar fi mare lucru (pentru că de obicei nu sunt) și să le gestionezi cu calm, în loc să reacționezi exagerat.
  9. Fii autentic, nu încerca să bravezi. Toate recomandările de mai sus nu au scopul să te facă să reacționezi așa cum tu nu ești. Nu am recomanda așa ceva. În loc de aceasta, am vrea să fii o versiune autentică a ta – dar alege versiunea care este mai apropiată de ceea ce am prezentat mai sus. Dacă ai o versiune pozitivă și una negativă a ta, alege versiunea pozitivă. Dar cel mai important lucru este să nu încerci să îi impresionezi pe oameni tot timpul – dacă ai încredere în tine însuți, nu trebuie să impresionezi. Prin urmare, fii o persoană autentică. Când această recomandare se află în conflict cu ce este mai sus, alege-o pe aceasta.
  10. Fii fericit cu tine însuți și încrezător. Acesta este un lucru bun pentru tine. Fii fericit cu cine ești, chiar și cu defectele. Dacă ești fericit cu tine însuți, vei fi suficient de bun atunci când întâlnești pe altcineva. Oamenii, în general, nu respectă pe cineva care este mereu sever cu sine. Cum poți să înveți să fii fericit cu tine însuți?Trebuie să devii conștient de orice tendință de a fi sever și critic față de tine și nu lăsa să încolțească acel fel de gânduri în mintea ta. Începe prin a vedea binele în tine însuți, inima autentică și natura umanitară, aceasta să fie povestea pe care o spui despre tine însuți.

Sperăm că aceste sfaturi îți vor fi de ajutor, deschizând pentru tine o nou domeniu pe care să îl explorezi treptat 😉
Oriunde vei călători, că vei avea cazare în București – dacă îți place orașul și nu locuiești aici, ori vei înnopta la un hotel de patru stele, ori vei alege un hostel sau chiar preferi drumețiile și cortul, aceste sfaturi te va ajuta să te bucuri mai mult de călătorie.

Îți dorim să te bucuri de momente minunate, în călătoria prin viață și locuri frumoase!

Echipa (care te îndeamnă să călătorești) Hotel Ambasador