Cum să nu pui kilograme în plus, în următoarea vacanță

hotel 4 stele in Bucuresti, Hotel Ambasador

Cea mai sănătoasă rutină în călătorie este să mănânci sănătos atunci când ai atât de multe noi opțiuni interesante. Dacă vei încerca să mănânci sănătos, rezultatul va fi că la sfârșitul călătoriei în loc să te simți inconfortabil că ai câștigat câteva kilograme în plus, vei fi fericit să te simți mai ușor și cu o stare de bine.

Ce ai putea să faci diferit? Să eviți pâinea, dulciurile, cartofii sau orezul alb (pe lângă faptul de a nu bea bere în exces sau cocteiluri, recomandat ar fi doar vinul roșu).

Și rezultatele? Pe scurt, poate că este mai puțin convenabil, dar cu siguranță e mai sănătos.

Acesta ar putea fi un experiment, pentru a vedea cum te simți, dar, în realitate, nu l-am recomanda pentru toată lumea. Dacă nu îți place să schimbi modul în care faci lucrurile și dorești să mănânci orice dorești, nu trebuie să faci acest lucru. Dacă te-ai săturat să călătoresti și să te simți groaznic după ce ai mâncat prostii, ai putea lua în considerare această sugestie.

 

Planul

Poți mânca în același fel, dar cu câteva excepții:

  1. Ce nu poți mânca (sau limita pe cât posibil) ar fi dulciurile (sau alimente cu zahăr), făină albă, și patiserie în general, cartofi, orez alb, bere în exces sau orice alt tip de alcool cu excepția vinului.
  2. Ce poți mânca: cafea neîndulcită, cereale întregi, nu măcinate, mix-uri cu ovăz, orz, quinoa, orez brun, etc., fasole, nuci, semințe, nuci, legume, fructe, măsline, pește.

Poți avea totuși 4 excepții de-a lungul călătoriei. Aceasta înseamnă că, dacă optezi să mănânci la o masă orez alb, aceasta reprezintă o excepție. Dacă, coborând pe o stradă, decizi să mănânci niște ciocolată amăruie (care are zahăr), aceea ar fi o altă excepție. De asemenea, nu uita în călătoria ta să îți iei porția de mișcare, nu renunța la antrenament chiar dacă vei face foarte puțin.

 

De ce să faci acest lucru?

De ce să faci călătoria mai dificilă decât este deja? De ce să nu te bucuri de plăcerea pe care ți-o oferă mâncarea locală?

Acestea sunt întrebări bune, pentru că în mod normal unul dintre motivele călătoriei este că dorești să încerci feluri noi de mâncare. Și nu este nevoie să ne facem viața mai grea decât este deja, nu-i așa?

Adesea, însă, după călătorii te simți foarte rău fiindcă nu ți-ai păstrat echilibrul de a mânca sănătos și ai fost foarte indulgent cu tine însuți.

Experimentul pe care ți-l propunem este să nu fii foarte indulgent cu tine însuți în privința alimentației și totuși să continui să te bucuri de călătoria ta. Este vorba despre găsirea unui echilibru. Poți să faci un milion de lucruri într-o țară străină fără să mănânci chiar tot ce ți se oferă în față. Plimbările, oamenii, apusurile, mirosurile, observarea detaliilor, scufundarea în diferite atmosfere sunt suficient de fermecătoare … nu trebuie să mănânci până nu mai poți pentru a te bucura de aceste lucruri mici și frumoase.

A mânca simplu și sănătos poate fi mult mai plăcut decât să mănânci mâncare nesănătoasă.

 

Rezultatul

În funcție de obiceiurile tale culinare, este mai greu sau mai puțin greu să răspunzi acestei provocări, dar tot sunt multe variante delicioase pe care să le încerci. Întreaga călătorie te vei simți bine cu tine însuți, alegând să mănânci sănătos și să faci exerciții fizice, în camera de hotel sau într-o sală de fitness. Poate sunt unele inconveniente, dar te vei simți mai bine ca niciodată.

În mod evident, totul vine cu un preț…
Disciplina își are rolul său, tocmai de aceea, pentru cei care îți permit luxul de a fi disciplinat, Hotel Ambasador oferă tuturor oaspeților săi acces gratuit la sala de forță, saună uscată și saună umedă. Și asta pentru că ne dorim oaspeți fericiți, sănătoși și bucuroși!

 

Echipa Hotel Ambasador