Echipamentul minim pentru călătorie

Echipamentul minim pentru călătorie
Echipamentul minim pentru călătorie

A avea cât mai puține lucruri cu tine într-o călătorie este foarte eliberator, foarte relaxant, te poți deplasa mai repede și este mult mai distractiv.

Pentru a te bucura de o călătorie ușoară, iată câteva sugestii în privința echipamentului de călătorie.

  1. Rucsacul. Trebuie să fie unul de mici dimensiuni, nu ar trebui să îți iei un geamantan sau un troller. Un rucsac de 15 l în volum este suficient. Nu are foarte mult spațiu și este perfect.
  2. Fără laptop. Faptul de a călători fără laptop, îți va schimba semnificativ greutatea bagajului. Bineînțeles, dacă dorești să lucrezi în călătorie, s-ar putea să nu fie valabilă pentru tine această idee, însă dacă mergi undeva să te relaxezi, încearcă să nu îți aduci laptopul cu tine și vei vedea ce schimbare pozitivă vei obține.
  3. Smartphone-ul. Dacă nu îți vei aduce laptopul cu tine sau aparatul de fotografiat, smartphone-ul te va scoate din impas. Vei putea să îți verifici emailul, alte rețele de socializare, poți chiar să lucrezi de pe telefon, să faci poze și să îți imortalizezi călătoria. Nu uita însă să îți aduci și încărcătorul și o baterie externă.
  4. Haine. Ai putea încerca, când vine vorba de vestimentație, să folosești haine de antrenament, deoarece permit pielii să respire, sunt ușor de spălat, confortabile și se usucă repede. Îți poți achiziționa haine care să nu arate foarte sportiv, să aibă un aspect mai comun și să poată fi purtate în mai multe ocazii. Pentru momente ploioase și reci ia-ți o pelerină de ploaie și o căciulă.
  5. Articole de toaletă. Deodorant, perie de dinți, pastă de dinți, ață dentară, unghieră.
  6. Mâncare. Fructele uscate, semințele și nucile sunt o bună opțiune pentru călătorie.
  7. Alte lucruri. Mai multe carnețele și instrumente de scris, cartea de identitate sau pașaportul, căștile, un prosop de călătorie, o mască de dormit, dopuri pentru urechi și un adaptor de universal de călătorie.  

Câteva întrebări și răspunsuri:

  1. De ce să călătorești fără laptop?

Este plăcut să călătorești cu mai puțină greutate, îți poți folosi smartphone-ul pentru a scrie și a comunica, poți folosi un Internet Cafe, unde mai sunt disponibile. De asemenea, este foarte sănătos să te ocupi puțin de dependența pe care o creează acest dispozitiv.

 

  1. Cum să călătorești cu atât de puține haine?

Hainele de antrenament sunt foarte ușor de spălat, le poți spăla sub duș și să le întinzi în camera ta de hotel. Pentru aceste momente ai avea nevoie de una-două schimburi.

 

  1. De ce haine de antrenament și nu haine de bumbac?

Bumbacul este extraordinar. Însă este mai greu și devine mai urât mirositor decât hainele de antrenament. Hainele de bumbac se usucă mai greu după ce sunt spălate, se cutează. Prin urmare, hainele pe care vi le-am propus ar rezolva multe probleme.  

 

Cum sărbătorile de Paști se apropie și în 2019, această zi sfântă este foarte aproape de o zi liberă – 1 Mai – posibil să aveți ocazia de a vă aventura într-o mică vacanță.

Dacă nu sunteți din București și doriți să vizitați orașul – bucurați-vă!

O bună parte din locuitori vor fi plecați din oraș, deci traficul va fi mai lejer și vă veți putea bucura mai mult de un timp de calitate, și nu neapărat de a sta în trafic 🙂

Cazarea de 4 stele oferită de Ambasador, hotel situat în imediata apropiere a kilometrului zero al Bucureștiului – poate fi o opțiune excelentă, dacă dorești cazare centrală și un preț competitiv.

Dacă pleci din București în această viitoare mică vacanță, ai nenumărate opțiuni de cazare la multe hoteluri din țară. Urmărește și celelalte articole de pe blog, pentru mai multe ponturi de călătorie (și nu numai!)

Echipa (care te invită să călătorești) Hotel Ambasador