Hotel, pensiune sau hostel?

Hotel 4 stele, Hotel Ambasador-573

Este foarte important atunci când îți alegi cazarea să știi exact ce condiții îți oferă, dacă se potrivește profilului tău, dorințelor sau pretențiilor tale. Acest lucru te va feri de neplăceri ulterioare. În acest articol, prezentăm pe scurt diferențele dintre hotel, pensiune și hostel,

 

Hotelul este o clădire amenajată care are minim 10 camere de diverse tipuri, single și duble, garsoniere sau apartamente, care asigură o gamă largă de servicii precum curățenie în cameră, restaurant, recepție, săli de conferințe, săli de fitness și Spa, toate la un grad de confort ridicat. Hotelul reprezintă o variantă sigură de cazare. De exemplu, atunci când mergi într-o călătorie de afaceri preferi să alegi un hotel care este o destinație sigură, știi unde îl poți găsi și că acolo te poți odihni fără impedimente, când scopul călătoriei tale este atât de serios, nu îți permiți să faci experimente. De asemenea, hotelul oferă o anumită intimitate care nu se regăsește în niciun caz într-un hostel.

 

Însă dacă dorești să te cazezi într-o pensiune nu înseamnă că nu vei beneficia de aceeași siguranță. Sunt călători care preferă pensiunile în locul hotelurilor, deoarece tarifele sunt mai mici decât cele de la un hotel, însă și standardele sunt mai scăzute. De obicei, o pensiune oferă 3 până la 9 paturi, uneori băi comune pe coridor, aceasta nu îți oferă deloc intimitate. Sunt însă și pensiuni care pun la dispoziție camere single sau duble cu băi proprii, dar tariful pentru cazare este mai ridicat. Avantajul cazării la o pensiune este că vei avea parte de o experiență unică fiindcă nu vei găsi două pensiuni la fel, personalul este prietenos, atent la nevoile clienților tocmai fiindcă au o concurență redutabilă din partea hotelurilor. Un punct comun este acela că la fel ca în cazul hotelurilor, cazarea la pensiune poate fi rezervată cu multe luni înainte.

 

Principala diferență dintre un hotel și un hostel este aceea că la un hotel rezervați camera, dar la un hostel rezervați patul. Într-un hostel veți descoperi camere comune, de multe ori cu paturi supraetajate, unde pot dormi persoane străine. Serviciile specifice hostelurilor sunt posibilitatea de gătire și păstrare a hranei în bucătăriile comune, complet echipate, accesul la mașini de spălat și uscat rufe, activități de socializare și autogospodărire. Gradul de intimitate într-un hostel este aproape zero deoarece un hostel poate avea camere de 4, 6, 8 persoane, spre deosebire de hotel unde poți opta pentru o cameră de două persoane sau single.

 

Prețul pentru serviciile oferite de un hostel este într-adevăr mai mic, însă confortul contează foarte mult. Prețul unei camere de hotel este mai mare, însă variază în funcție de mai multe aspecte dintre care cel mai important este: numărul de stele. Acesta reprezintă un factor important care se reflectă în preț. Cu cât numărul de stele este mai mare, cu atât prețul cazării este mai mare, totuși calitatea este reflectată de cele mai multe ori în prețul plătit. Am prezentat într-un articol anterior importanța numărului de stele când vine vorba de standardul serviciilor oferite. Nu mulți sunt cei care cunosc aceste diferențe, de exemplu, diferența dintre un hotel de două stele și unul de patru stele, aici în București. Poate că sunt doar detalii, lucruri mărunte, dar care au un impact decisiv asupra bunăstării și șederii clientului, aceste elemente favorizante pot fi: papuci de casă, halat de baie, set de baie complet, uscător de păr, telefon, mini bar etc. Un alt aspect care poate avea o influență asupra prețului este poziția hotelului, dacă este mai central prețul este mai mare decât dacă este poziționat mai periferic.  

 

Totul depinde de tine când trebuie să îți alegi cazarea, este necesar să știi ce vrei în materie de confort și să alegi ce este mai convenabil, însă fii sigur că un hotel se va ridica mereu la standardul așteptărilor tale și te va surprinde plăcut cu tot felul de detalii care vor contribui la un nivel de confort sporit, la relaxare și intimitate.