Să îți faci patul dimineața îți îmbunătățește viața

hotel 4 stele bucuresti
Să îți faci patul dimineața îți îmbunătățește viața

Este adevărat! Să îți faci patul în fiecare dimineață îți îmbunătățește viața!
Poate ești unul dintre acei oameni ocupați care nu obișnuiesc să își facă patul dimineața. Dacă ești foarte dezordonat, lucrurile tale sunt peste tot. Fiecare secundă din zi pare să fie plină de greutate. Prin urmare, ești foarte stresat. Iată cinci motive prin care îți demonstrăm că a-ți face patul în fiecare dimineață îți îmbunătățește viața.

 

  1. Îți oferă un sentiment de împlinire

Ar putea părea un lucru nesemnificativ, dar să îți începi ziua făcându-ți patul îți oferă un sentiment de împlinire. De asemenea, a-ți face patul îți oferă un sentiment instantaneu de succes și sentimentul că te afli în control asupra lucrurilor. Te simți mai bine organizat și gata să începi o nouă zi. Această ocupație de două minute dă tonul pentru restul zilei. Poate fi nesemnificativ, dar are un impact puternic. Cu siguranță, merită să îți petreci puțin timp făcându-ți patul.

 

  1. Creează o stare de spirit pozitivă când mergi la culcare

Toți ne aflăm în această situație. Ai avut o zi stresantă și singurul lucru la care te gândești este să mergi la culcare. Ai speranța că vei putea dormi. Te duci în camera ta și este exact așa cum ai lăsat-o, o harababură. Patul nu este făcut și sunt haine peste tot. Acest lucru îți scade moralul pe măsură ce te pregătești să te așezi în patul tău dezordonat.

Îți amintești cum te simți când stai la un hotel (poate chiar un hotel de 4 stele… 🙂 ?
Intri în cameră și e curată și ordonată. În acel moment, starea ta de spirit se înalță și aștepți cu nerăbdare să te așezi în patul tău impecabil. Poți să îți creezi această stare de spirit și acest aranjament mental în fiecare zi!

Este nevoie de două minute pentru a-ți face patul. Chiar dacă îți faci doar patul și nu faci altceva, întreaga cameră va arăta imediat mult mai bine. Două minute în fiecare dimineață te răsplătesc cu un moral ridicat în fiecare seară.

 

  1. Să îți faci patul îți reduce stresul

Să îți faci patul înseamnă să îți pui în ordine spațiul. Un spațiu pus în ordine scade nivelul de stres. Nu îți irosi energia mentală. Dezordinea este o amintire constantă a cât de împrăștiat și neorganizat poți să fii. Te trage în jos. Un spațiu ordonat este foarte relaxant. Cine nu vrea puțină liniște în mijlocul haosului? Poți să îți creezi propriul sanctuar relaxant la tine acasă. Ai controlul asupra propriului spațiu și asupra felului în care arată și, prin urmare, asupra modului în care te face să te simți. De ce să nu îți începi ziua făcându-ți patul?

 

  1. Te face să nu fii stânjenit

Probabil fiecăruia i s-a întâmplat la un moment dat: ai lăsat casa ca după un uragan, te întorci  acasă și ai un vizitator neașteptat! Conversați puțin, iar apoi îți cere să îi arăți unde este baia. Pentru a ajunge la baie, poate trebuie să treacă pe lângă dormitorul cu ușa deschisă… O, nu! Acum, sigur, spui că nu îți pasă, dar pariez că există ceva în interiorul tău care te deranjează, poate puțină stânjenire. Pe de altă parte, dacă ai petrecut doar două minute dimineața să îți faci patul, întreaga cameră pare mai îngrijită, deoarece patul se află în centrul atenției!

 

  1. Conduce spre alte obiceiuri bune

Odată ce dobândești obiceiul de a-ți face patul, vei tânji după puțin mai multă organizare pentru că apreciezi modul în care te face să te simți. Într-o zi, vei petrece o clipă să te uiți la cameră (fie că este camera de hotel de 4 stele, sau propriul dormitor) și vei descoperi ca nu durează prea mult să strângi câteva haine. Vei petrece aproximativ un minut aranjând câteva lucruri și vei rămâne uimit. Nu a durat deloc mult, doar trei minute.

Acest sentiment de confort oferit de ordinea din dormitorul tău te va face dependent și ordinea și curățenia se va extinde în toată casa, de exemplu, nu te vei duce la culcare până nu faci curățenie în bucătărie.

 

Pentru toate motivele descrise mai sus, iată de ce merită cultivat acest obicei.
Vei avea întotdeauna patul făcut atunci când ești cazat la Hotel Ambasador, hotel de 4 stele București, și revii după o zi plină.
Te așteptăm cu drag!